Peuterspeelzalen en KDV

Voorlezen

Voor jonge kinderen zijn boeken van groot belang. Voorlezen stimuleert de fantasie en bevordert de taalvaardigheid. Peuters kunnen ademloos luisteren naar een voorgelezen verhaal. Ze leren door plaatjes kijken en voorlezen hoe de wereld eruit ziet. Samen met boeken bezig zijn stimuleert de ontwikkeling van de taal, de fantasie en het concentratievermogen. En… zelfstandig leren lezen gaat makkelijker als kinderen plezier beleven aan verhalen en gewend zijn aan boeken! Kortom: jong geleerd is oud gedaan!

Taal en lezen

Voor veel peuterspeelzalen en kinderopvangcentra is dit reden genoeg om aandacht te besteden aan taal en lezen. De Bibliotheek heeft een aanbod ontwikkeld dat jou kan ondersteunen bij het werken met peuters op het gebied van taalontwikkeling en het vertrouwd maken met boeken en verhalen. In onderstaande brochures lees je wat de Bibliotheek te bieden heeft aan peuterspeelzalen en kinderdagverblijven die zich richten op kinderen tot en met 4 jaar.

Maatwerk

Wordt je vraag niet beantwoord met behulp van dit aanbod, schroom dan niet en vraag je contactpersoon bij de Bibliotheek. Die vindt, samen met jou, vast een passende oplossing. Uiteindelijk wil de Bibliotheek graag maatwerk leveren. Dus aarzel niet om ons je wensen en ideeën kenbaar te maken.

Contactpersoon BZOF: Wikje Haan (coördinator Educatie BZOF) email: wikje.haan@bzof.nl