De Bibliotheek op school

Terug

Zit je kind op een school die met de Bibliotheek op school (dBos) samenwerkt? Of ben je leerkracht op een dBos school? En wil je daar meer over weten? We vertellen het je graag.

Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis.

We willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. En ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games.

De Bibliotheek helpt op basisscholen en middelbare scholen om deze doelen te bereiken. Dat doen we met deskundige lees/mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving.
Kijk voor meer informatie op deze website: debibliotheekopschool.nl

Aanbod Leesbevordering en Mediawijsheid

Naast ons aanbod vind je hier ook dBos activiteiten, boekpromoties en leestips die gemaakt zijn door het team van leesconsulenten.

 

Naar het aanbod Leesbevordering en Mediawijsheid

Cursus Open Boek

Speciaal voor leerkrachten biedt BZOF de cursus Open Boek aan. Na het volgen van deze cursus kun je aan de slag als gecertificeerd leescoördinator po. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn wordt een nieuwe cursus gepland.

Meer over de cursus Open Boek

Monitor, want meten is weten!

De Monitor is een belangrijk onderdeel van de Bibliotheek op school. Het brengt de meerwaarde van de (school)bibliotheek in kaart.

Meer over de Monitor

Meer informatie

Voor meer informatie over dBos kun je contact opnemen met Wikje Haan, coördinator Educatie BZOF.