Meer doen met de computer

Leren

Handig maar ook lastig

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen, workshops en spreekuren over computers en internet.

Deelname is gratis. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

De DigiHulplijn 0800-1508

De DigiHulplijn is er om jou te helpen met al jouw vragen over je computer, laptop, smartphone en/of tablet. Het gratis telefoonnummer is elke werkdag bereikbaar van 09:00 – 17:00 uur. Bel: 0800-1508.

Meer over de DigiHulplijn

Informatiepunt Digitale Overheid

Steeds vaker gaat het contact met de overheid via de computer. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk op onze speciale informatiepagina.

Meer over hulp bij overheidswebsites

Oefenen met de computer

In de cursus Klik & Tik leer je werken met computers en internet. De cursus is voor iedereen die nog geen ervaring heeft met computers en internet.   

Over Klik & Tik

Werken met de e-overheid

In de cursus 'Werken met de e-overheid' leer je omgaan met de websites van de overheid. De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. 

Over Werken met de e-overheid

Seniorweb

Gratis inloopspreekuur voor hulp bij foto’s versturen via whatsapp, skypen, online bankieren of iets anders met de computer.

Meer over Seniorweb

Nog meer hulp

Belastingaangifte

Op zoek naar hulp bij belastingaangifte? Wij hebben tips voor je.

Belastinghulp

Donorregistratie

Hoe werkt de donorregistratie? Lees hier alles. Je kunt ook oefenen met invullen.

Oefenen met donorregistratie

Nepnieuws herkennen

Verzonnen berichten, bewerkte video’s en cijfers die niet kloppen. Vraag jij je weleens af of iets echt zo is? Op isdatechtzo.nl vind je alle tips die je nodig hebt om te checken of berichten betrouwbaar zijn.

Meer over isdatechtzo.nl


  • Hulp nodig?