Klik & Tik cursus Internet

Meer doen met de computer

Het internet is voor iedereen. Wil je starten met internet, maar weet je niet goed hoe dat werkt? Volg dan de basiscursus internet van Klik & Tik in de Bibliotheek. Stap voor stap ga je het internet op en ontdek je hoe dit werkt.

Wat wil je leren?

De cursus Klik & Tik bestaat uit 7 onderdelen. In overleg kun je 1 of meerdere onderdelen volgen:

1.Klik & Tik. De start: Je krijgt in makkelijke taal uitgelegd hoe de computer werkt. Dit is het opstapje naar De basis.

2.Klik & Tik. De basis: Je leert typen, e-mailen en de basis onder de knie te krijgen.

3.Klik & Tik. Het internet op: Je maakt kennis met handige en leuke websites. Bijvoorbeeld internetbankieren, verkopen op Marktplaats en werken met MijnOverheid.

4.Klik & Tik. Samen op 't web: Hoe gebruik je social media? Je leert handig te worden met onder andere Facebook, Skype en WhatsApp.

5.Klik & Tik. Veilig online: Leer de 7 regels voor veilig internetten en voorkom internetfraude.

6.Klik & Tik. De tablet (Android): Je leert werken met een tablet (Android). Van aanzetten tot websites zoeken en foto's maken

7.Klik & Tik. De Tablet (iPad). Je leert werken met een iPad. Van aanzetten tot websites zoeken en foto's maken.

Hoe werkt het?

Er zijn 2 cursusperioden per jaar:
Van september t/m half december.
Van januari t/m mei.

Je werkt zelfstandig en in eigen tempo. Je krijgt een opdracht mee om thuis te oefenen of in de Bibliotheek. Heb je een onderdeel afgerond, dan krijg je een certificaat.

Het is handig om je eigen laptop of tablet met koptelefoon mee te nemen. Heb je die niet, dan kun je een laptop van de Bibliotheek gebruiken.

Tijdens het wekelijkse cursusuur staan wij  klaar voor hulp en voor je vragen.

De cursus is gratis, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent.

Kijk hieronder wat de cursustijden zijn en meld je aan. Dit kan aan de balie van de Bibliotheek, telefonisch of online via de aanmeldknop.

Ga je ook mee het internet op?
 

 

Onze gratis Klik & Tik cursussen

Waar Wanneer Tijd
Bibliotheek Gorredijk Elke vrijdag van 15.30 - 16.30 uur
Bibliotheek Oosterwolde Elke dinsdag van 13.00 - 14.00 uur
Bibliotheek Wolvega Elke vrijdag van 14.00 - 15.00 uur

Of bel ons: Bibliotheek Gorredijk 0513-461548, Bibliotheek Oosterwolde 0516-512075, Bibliotheek Wolvega 0561-612623Onlangs verscheen een mooie video, waarin Kees vertelt hoe hij na de ziekte van zijn vrouw ineens zelf zaken moest gaan regelen. Dat had hij nog nooit gedaan en hij wist niet waar te beginnen. Tot hij verwezen werd naar Bibliotheek Katwijk. Kees startte met een computercursus in de bibliotheek, en ging aan de slag met de Klik & Tik-programma’s van Oefenen.nl en Werken met de e-overheid van Digisterker. Iets regelen via internet, inloggen met DigiD… “Er ging een wereld voor mij open”, aldus Kees.