Educatie

Leesplezier en leesbevordering


Team educatie

Maak kennis met onze lees- en mediaconsulenten. Negen betrokken en deskundige medewerkers vormen het team van de Educatieve Bibliotheek.
 

Maak kennis met het Team Educatie

Materialen dBos bestellen

Werkt jouw school samen met de Bibliotheek op school (dBos)? Bestel dan eenvoudig de materialen die je wilt gebruiken in de klas. Klik op de groep van je keuze en vul het online bestelformulier in.
 

Materialen dBos bestellen

De Bibliotheek op school

Zit je kind op een school die met de Bibliotheek op school (dBos) samenwerkt? Of ben je leerkracht op een dBos school? En wil je daar meer over weten? We vertellen het je graag.

Meer over de Bibliotheek op school

Voortgezet onderwijs

Het cursusaanbod van de Bibliotheek Zuidoost Fryslân helpt je eenvoudig je kerndoelen te halen en is op aanvraag te verkrijgen.

 

Naar voortgezet onderwijs

Aanbod 0 - 4 jaar

Je kunt jonge kinderen niet vroeg genoeg verwennen met voorlezen en liedjes zingen. Zo leren ze meer woorden en zullen ze beter en vaker gaan lezen. Via onderstaande links ontdek je wat er mogelijk is.

Buitenschoolse opvang

Ook voor Buitenschoolse Opvang zet ons team van leesconsulenten zich in. In overleg verzorgen wij een activiteit voor een groep tot 15 kinderen, gedurende 1 uur in de bibliotheek én natuurlijk rondom boeken. Voor meer informatie, neem je contact op met Wikje Haan (coördinator Educatie BZOF)

 

Contact

Leestips & Zo

Hier vind je een overzicht van alle dBos activiteiten, boekpromoties en leestips die gemaakt zijn door het team van leesconsulenten. Zoek jouw groep voor een geschikte activiteit, boekpromo of leestip. Veel kijk- en leesplezier!

Naar Leestips & Zo

Makkelijk Lezen Plein - info voor ouders

Als je kind problemen heeft met lezen, is lezen meestal niet leuk. Dat is jammer, want om mee te komen op school en later in de maatschappij is lezen belangrijk! In de Bibliotheek krijgt je kind speciale aandacht. Leuke, spannende en makkelijk te lezen boeken staan samen met andere materialen op het Makkelijk Lezen Plein (MLP).

Meer over het Makkelijk Lezen Plein


Meer informatie?

Voor meer informatie over dBos kun je contact opnemen met Wikje Haan, coördinator Educatie BZOF.